Festiwal Golonki w hotelu Maraton
Nie będziemy czytelników epatować szczegółowymi opisami umiejscowienia golonki tylnej wieprzowej i golonki przedniej wieprzowej. Nie będziemy też roztrząsać, czy smaczniejsza jest golonka smażona czy gotowana, macerowana w oryginalnej marynacie czy może w zalewie chmielowej. Czy podawać ją z kapustką zasmażana czy gotowaną? Na ciepło czy też na zimno?
Na takie (w końcu istotne) pytania odpowiedzi muszą udzielić profesjonaliści. A tacy pracują w restauracji Hotelu Maraton w Szamotułach. Postanowili szamotulanom przybliżyć ten problem i zapraszają do siebie na Festiwal Golonki. Wiedzą o nich wszystko, wiedzą także, że w Szamotułach fanów tej potrawy nie brakuje, proponują wcześniejszą rezerwacje stolików. Kto pierwszy – ten lepszy - ten zje zjawiskową golonkę!
Szczegóły na plakacie: